Cauta

Makeup junkie by day, traveler at heart. Come with me and share my passions. Join the beauty side, we have makeup.

ARHIVA
CATEGORII
AD

Cum am cumparat pensule Sigma de pe site-ul lor

RandomUncategorized
July 21, 2011 / By / / 19 Comments

         Ma numar si eu printre persoanele indragostite de pensulele Sigma si daca as putea le-as cumpara tot stocul :)) sa ma ingrop in pensule, sa am de rezerva tot restul vietii, sa le schimb ca pe sosete. Aberez si eu. 😛

        Dupa lungi dezbateri cu mine am decis sa imi cumpar un set. Nu am fost niciodata adepta site-urilor unde trebuie sa platesti in avans cu cardul si sa astepti o luna sa iti ajunga produsele. Iar eu personal refuz sa imi fac card. Telul meu in viata este sa nu trebuiasca sa depind niciodata de o banca, in nici un fel posibil, chiar daca este vorba de cativa zeci de lei comision de intretinere.

      Asa ca am asteptat momentul propice, aka ziua mea de nastere si i-am trantit-o mamei ca eu asta vreau de ziua mea. Saraca s-a conformat si am facut comanda pentru un Complete kit without brush roll (black ) Am citit zile in sir tot ce tine de livrare, de perioada, de tracking number, de preturi, de retur, de contact pentru retur samd si am facut comanda cu vreo luna inainte de ziua mea, asteptandu-ma sa imi ajunga coletul in doua saptamani minim.

     Am oscilat intre plata prin transfer bancar si plata cu cardul pentru ca deh, asa sunt eu, mai baba, era cardul mamei si nu am vrut sa pateasca vreo boacana gen sa ii fie golit de bani. Tot din acelasi motiv de baba banuitoare am platit in plus si am ales optiunea de urmarire prin  tracking number.($38.35 costa)

      In doua zile de la plasarea comenzii am primit mail ca s-a preluat si ca va fi trimisa. Asta era intr-o zi de joi. Am calarit vineri toata ziua calculatorul si contul de pe Sigma si am urmarit cum pachetul meu este expediat si sortat si pus in avion si apoi a venit weekendul. Luni dimineata, cand ajung la birou intru pe net si dau iar track si vad ca a ajuns in Romania. Say whaat? Bun, si acum ce fac? Stau 5 zile sa astept dupa notificare de la posta? Neaaah, eu si rabdarea, baba si pieptanatul. Asa ca am sunat o ruda , care lucreaza la posta si am aflat ca numarul ala de tracking poate fi folosit si pe site-ul Postei Romane. La ora 3, luni dupa masa, coletul meu era procesat si puteam sa il ridic de la Oficiul Postal 67. Ceea ce am si facut, a 2a zi,  pentru ca lunea aveau program pana la 3 iar eu nu ieseam de la munca decat la 6.

     La posta am dat buletinul, i-am zis data in care a venit in tara si in 5 minute am iesit de acolo cu pachetul.

     Nu era deschis coletul , nu am platit nimic si nu m-a intrebat nimeni nimic de sanatate. Era scris 8$ in dreptul valorii continutului. Bonus pentru cei de la Sigma din partea mea, sa te ajute sa nu platesti taxe vamale.
 
     Sa va spun si de ce am platit in plus desi transportul era cam cat jumate din valoarea setului. Am cautat in Romania initial sa imi cumpar un set de pensule, plus cateva site-uri din tari mai aproape, gen UK si am ajuns la concluzia ca valoarea oricarui set de pensule profesionale este mai mare decat setul de la Sigma , inclusiv  cu transport. Numai rahaturile de la Il Makiaje costau 5 milioane, de la care am o pensula de fdt care s-a dezlipit dupa 2 spalari si care a costat in jur de 1 milion.

      Lucrul care nu mi-a placut deloc este ca pe site-ul Sigma am dat cu greu de sectiunea in care se spunea cat dureaza estimativ transportul cu USPS Express Mail International si unde dracu e adresa lor pentru a afla zip code-ul. FOAAAARTE GREU. Acum nah, oi fi eu mai talamba, dar nu ar trebui sa fie asa de greu de aflat.

    Alta faza nasoala, dar nu din vina Sigma, a fost pe site-ul USPS (United States Postal Office), unde am incercat sa aflu cat dureaza transportul pana in Romania. Dupa ce m-am chinuit sa aflu zip code-ul localitatii de unde e sediul firmei (Minneapolis – St Paul), am gasit pagina unde iti calcula timpul si am bagat codurile postale, de acolo si din Romania, strada mea. Ce sa vezi?? Nu iti da voie sa bagi mai mult de 5 numere, iar codul Romaniei e format din 6. Mda..

        Bine ca doar astea au fost problemele. Overall, super tare. Mai jos va pun datele pe care le-am primit eu cu tracking number.

    De pe site-ul Sigma 
         

Bullet Delivered, June 07, 2011, 4:25 pm, ROMANIA
Bullet Attempted Delivery Abroad, June 06, 2011, 3:26 pm, ROMANIA
Bullet Processed Through Sort Facility, June 06, 2011, 2:27 am, ROMANIA
Bullet Processed Through Sort Facility, June 03, 2011, 9:39 pm, ISC CHICAGO IL (USPS)
Bullet Arrived at Sort Facility, June 03, 2011, 9:37 pm, ISC CHICAGO IL (USPS)
Bullet Electronic Shipping Info Received, June 03, 2011
Bullet Processed through Sort Facility, June 02, 2011, 6:07 pm, SAINT PAUL, MN 55111
Bullet Acceptance, June 02, 2011, 5:24 pm, SAINT PAUL, MN 55121
Bullet Processed through Sort Facility, June 02, 2011, 1:37 pm, SAINT PAUL, MN 55121

Si de pe siteul Postei Romane prin Track and Trace:

Data (ZZ LL AAAA) Ora (HH:MM) Starea trimiterii
03.06.2011 23:39 Pregatit pentru export – BSI Bucuresti 
06.06.2011 02:48 Primit de la expeditor – Posta Rapida Otopeni
06.06.2011 09:35 In prelucrare – Posta Rapida Otopeni
06.06.2011 14:25 In prelucrare – Oficiul Postal Bucuresti 67
06.06.2011 14:26 Avizat – Oficiul Postal Bucuresti 67
07.06.2011 15:25 Predat la destinatar

Nu ma injurati, stiu ca a fost lunga postarea, dar am vrut sa va dau toate detaliile. 😀

Va pup

These are my babies : 

Comments

comments

You Might Also Enjoy Reading

Red is the New Blonde update
February 8, 2018
Comenzi de pe site-uri internationale
August 22, 2017
Experienta mea cu Beautylish, Selfridges, Hakuhodo
January 8, 2017